«ذاتالله نيکزاد» با اشاره به اينکه دو باغ از باغهاي يزد نامزد پيوستن به فهرست ميراث جهاني يونسکو هستند، اضافه کرد: باغهاي پهلوان پور و دولت آباد از ارزش بسيار زيادي برخوردار هستند و پرونده ثبت جهاني آنها به يونسکو ارسال شده است.
او با تأکيد بر اينکه در سال 89 بالغ بر يکصد ميليون تومان به مرمت اين بنا اختصاص يافت، ادامه داد: متولي اين باغ اکنون «حجت الاسلام و المسلمين معزالديني» است و او در همين باغ سکونت دارد.
او عمارت بهشت آيين باغ دولت آباد را محل زندگي اين فرد دانست و افزود: اين اداره کل از تمامي دوستداران ميراثفرهنگي، اهالي رسانه و دانشجويان براي بازديد از اين باغ ارزشمند دعوت به عمل ميآورد.
معاون ميراثفرهنگي استان يزد باغ دولت آباد را مجموعهاي شاخص ناميد که ميتواند گزينه مناسبي براي اصحاب رسانه باشد تا معماري و کالبد اين بنا با جزييات تمام معرفي شود.
او اختصاص دادن بخشهاي جانبي را به عنوان انباري در گوشه و پشت باغ اقدامي صحيح دانست و اضافه کرد: در گوشه و کنار هر بناي تاريخي و طبيعي همواره نياز به فضايي همچون انباري براي نگهداري وسايل است و اين خدشهاي به اصل باغ وارد نميکند.
اين مقام مسوول به بازديد بازرس يونسکو در سال 89 از باغ دولت آباد اشاره کرد و يادآور شد: پرونده تهيه شده براي ثبت جهاني يونسکو توسط اين بازرس تأييد شده است.
او ويرانه خواندن اين باغ را نادرست خواند و اظهار داشت: بازرس يونسکو در صورت مشاهده آسيبهاي جدي هرگز اين پرونده را تأييد نميکرد.
«نيکزاد» خاطرنشان کرد: ما منکر وجود خرابيها در برخي بخشهاي باغ نيستيم ولي در ساليان قبل اين باغ به صورت مخروبهاي بوده که طي سالها مرمت اکنون در شرايط متعادل قرار دارد.
به گفته او امسال نيز تخصيص 100 ميليون تومان اعتبار به سازمان ميراثفرهنگي پيشنهاد شده ولي براي رسيدن به اوضاع کاملا مطلوب بايد در سالهاي آتي نيز مرمت شود.
او تهيه طرح مطالعاتي فضاي سبز و گونههاي گياهي و انجام عمليات اجرايي اين طرح را از اقدامات سال گذشته در باغ دولت آباد دانست و گفت: در فضاي سبز بخش اصلي باغ بهسازي، بازکاشت، هرس و اصلاح کرتبندي صورت گرفت.
«نيکزاد» اضافه کرد: متولي اين بنا نيز برنامههايي در راستاي نگهداري و حفاظت از آن را به صورت مشترک با اداره کل ميراثفرهنگي استان يزد انجام داده است.
112/
انتهای پیام/